Choď na obsah Choď na menu

Iné

Príspevky

Mládež a história

(foto: refresher.sk)
 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné

Staršie dejiny – je dôležité sa ich učiť?

(Pohľad na hrad od Dunaja. Kolorovaná medirytina bratov Schäferovcov z 80. rokov 18. storočia. Nápis pod obrázkom: „Slobodné kráľovské korunovačné mesto Bratislava https://sk.wikipedia.org/wiki/Dejiny_Bratislavy#/media/S%C3%BAbor:Bratislava_history_01.jpg)
 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné

S.O.S. katolíkom Slovenska (11. 5. 2011)

Byzantský katolícky patriarchát sa modlí, aby sa na Slovensku našiel aspoň jeden odvážny a pravoverný biskup, ktorý sa oddelí od ducha Assisi – ducha antikrista, prestane pripomínať meno pápeža apostatu a vyzve kňazov svojej diecézy k nasledovaniu.

 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné

Sovietsky pribeh

„Sovietsky príbeh“ je príbeh utrpenia, bolesti, nespravodlivosti a skutočnej (reálnej) politiky 20. storočia. Veľa z toho, čo tu uvidíte už dávno upadlo do zabudnutia, bolo prepísané alebo sa ignoruje. Tento príbeh odhaľuje práve tie veci, o ktorých sa hovorí už len málo alebo vôbec. Dokonca, aj napriek tomu, že majú obrovský význam aj pre dnešok. „Sovietsky príbeh“ pojednáva o vplyve sovietskeho dedičstva na súčasnú Európu. Experti na európsku históriu ako aj európski poslanci v ňom diskutujú o dôsledkoch selektívneho postoja k masovej vražde.

 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné

Slovo Slovákom

25.9.2015, „Zastavme ich bratia…. Slováci ožijú!“
 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné

Ako kádrovači vyhodili historika Martina Lacka z Ústavu pamäti národa

 
Celý príspevok
| Rubrika: Iné